Gezond gedrag

De Albatros: een gezonde school!

Onze school heeft voor de derde keer het vignet Gezonde School behaald. Dit na een strenge keuring van de landelijke commissie. Het vignet is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Voeding en drank

Tijdens de pauze eten en drinken we met elkaar, daarna gaan de kinderen buiten spelen. We eten iedere dag in de pauze fruit of groenten, dit krijgen de kinderen van school, samen fruit eten is een gezellig eet moment om nieuwe dingen uit te proberen. Ook heeft De Albatros er voor gekozen dat de kinderen alleen nog maar water en melk drinken op school. Alle kinderen hebben hiervoor een eigen bidon gekregen en mogen deze vullen in de klas. Melk wordt tijdens het eten van de lunch gedronken, ook dit krijgen de kinderen van school. Er worden geen pakjes drinken of andere zoeten drankjes toegestaan op school.

Bewegen

Ons schoolplein is groot en de kinderen hebben ruimte om te bewegen. En natuurlijk gymmen de kinderen in een mooie sportzaal. In de groepen 1 t/m 4 worden er zwemlessen gegeven op donderdag. De groepen 5 t/m 8 hebben twee maal in de week één vol uur gym. Verder biedt de Albatros diverse naschoolse sportieve arrangementen. Kinderen hoeven voortaan de wijk niet meer uit om naar een sportvereniging te kunnen. Meer informatie is te vinden op de app van de Albatros bij: "sport op de Albatros".

Doe ff Gezond

De Albatros doet mee met het programma van Doe ff Gezond. Indien nodig wordt een kind verwezen naar de verpleegkundige en/of diëtist.

Trakteren

Als kinderen jarig zijn, wordt er feest in de klas gevierd en mag hij/zij natuurlijk in de groep trakteren.
Natuurlijk is af en toe iets lekkers geen probleem, maar één is genoeg en klein is oké!